Vi skapar drycker i tiden. Något för alla att älska!

Vi är ett svenskt familjeföretag som utvecklar drycker i tiden. Våra produkter säljs världen över och branschen inspireras av oss. Som regionens mest eftertraktade arbetsgivare har vi attraherat ett härligt arbetslag. Med gedigen kunskap, passion och engagemang skapar vi drycker – något för alla att älska!

Sveriges ledande
dryckesfabrik

Årligen passerar 15 miljoner liter dryck vårt lager. Vi är en bred dryckestillverkare i flera kategorier så som cider, saft, juice, lemonad, hälsoshots, kolsyrat vatten, läsk, must, julmust och glögg under olika varumärken. Men vi är också stolta distributörer av flera internationella varumärken som Lorina, Fonti di Crudo, San Miguel, Odd Island Brewing och Hobgoblin.

Ett Svenskt företag som producerar i Sverige

Vi tror att svensktillverkat är det bästa alternativet. Inte alltid det billigaste, men med svenskt får du en säker produkt med hög kvalité, oftast färskare och givetvis bättre för miljön. Tyvärr är svensktillverkat sällsynt idag och många större aktörer flyttar sina fabriker utomlands. Vi är stolta över att vara ett svenskt företag som också tillverkar och distribuerar alla våra produkter i Sverige.

Våra fyra ben

Man kan säga att Herrljunga Drycker står på fyra ben. Det största och viktigaste benet är vår egen produktion som idag består av cider, saft, juice, lemonad, shot, läsk, tonic, must, glögg och mineralvatten.

Det andra benet är vår legoproduktion, även kallad legotillverkning, där vi hjälper branshkollegor att tillverka deras dryck.

Det tredje benet är trading där vi är agenturen för ett antal kända varumärken som vi säljer och marknadsför.

Sist men inte minst har vi besöksnäringen som vi hela tiden utvecklar. Idag består den av vår gårdsbutik samt vår hotell- och konferensanläggning. Vi arrangerar årligen ett antal event kring våra högtider och tar emot shoppingsugna bussresenärer.

Produktutveckling

På Herrljunga Drycker har vi en helt egen avdelning för produktutveckling. Produktutvecklingsteamet består av smakexperter, konceptutvecklare, kvalitétsingenjörer och säljrepresentanter. Idéer till nya produkter kommer från både trendspaningar och från konsument- och kundönskemål. Som stor dryckestillverkare har vi både stor kunskap och lång erfarenhet av olika sorters dryck. Men vi är fortfarande tillräckligt små för att vara snabba och vi anpassar oss lätt efter omvärld och ändrade förutsättningar. Vad nästa nyhet blir, ja det får du hålla utkik efter.

Vår historia

1911 är inte bara året då Mona Lisa helt fräckt stjäls från Louvren i Paris, utan även då frikyrkopastor Oskar Svenberg tröttnar på bristen på nattvardsvin. Pastor Svenberg, som predikar i Herrljunga-bygden, börjar tillverka nattvardsvin för eget bruk och försäljning till likasinnade. Herrljunga Saftfabrik & Försäljningsaktiebolag är född.

Familjen Branmark tar över rodret 1945 och styr skutan mot succé via en fotbollsresa till England. Året är 1969, vårluften är frisk och fabrikören Bertil besöker en pub tillsammans med sonen Sture. De beställer in den lokala specialiteten cider, halvtorr och helt fantastisk. Kärlek uppstår. Väl hemma igen sätter Branmark-duon igång med tillverkningen av vad som kommer att bli Sveriges mest populära cider. Innan 69-talets morgon gryr har den första gröna flaskan lämnat fabriken.

Fler dryckeskategorier landar in i fabriken både egenproducerade och välkända externa varumärken. Åren går och 2023 tas beslutet om namnbyte till Herrljunga Drycker AB, då företaget nu är ett fullskaligt dryckeshus. Företaget drivs idag av fjärde generationen Branmark och i den egna portföljen är Herrljunga Cider fortfarande det viktigaste varumärket men samsas med ett flertalet dryckeskategorier under olika varumärken. Som agentur förses även butiker landet runt med dryck från bl a Fonti di Crodo, Lorina och San Miguel.

EMV-partner

Behöver ni hjälp att producera er dryck, eller har ni en idé om en dryck men behöver hjälp att ta fram ett komplett recept? Vi har en gedigen erfarenhet som dryckesproducent i flera generationer. I vår fabrik tillverkar vi alltifrån cider, läsk och saft, vidare till glögg, mineralvatten, tonic plus en rad andra drycker. Vi kan hjälpa er hela vägen från produktutveckling till distribution och till och med sälj- och marknadsföring om ni så önskar.

Vi strävar alltid efter att vara så hållbara som möjligt i vår produktion. Vattnet vi använder är från egen källa och produktionen är vattensnål då endast 1,4 liter vatten går åt per producerad liter färdig dryck. Vi har också egen produktion av PET-flaskor där möjlighet finns till specialanpassad form med eget verktyg och önskas återvunnen PET, s k rPET är det också möjligt. Beroende på vilken typ av dryck ni önskar producera tar vi fram den bästa lösningen efter era ändamål.

I Herrljunga Dryckers fabrik ligger vårt eget musteri – Herrljunga Musteri. I musteriet kallpressar vi frukter, bär och grönsaker av bästa kvalité. Våra råvaror sorteras för hand och vi strävar alltid efter att använda så mycket svensk frukt och grönsaker som möjligt, utefter säsong. Pressresterna från musteriet omvandlas till biogas i en närliggande anläggning, allt för att på bästa sätt ta hand om det naturen gett oss.

Är ni intresserade av kallpressad juice i era produkter? Eller önskar ni få kallpressad juice levererat till ert hotell, restaurang eller café? Tveka inte att kontakta oss. Här kan du läsa mer om hur vi tillverkar ICA:s kallpressade juice.

Förpackningar

I dagsläget kan vi erbjuda ett brett sortiment på olika flaskor i glas och PET samt Bag-In-Box-lösningar. Även olika typer av förslutning är möjlig hos oss, skruvkapsyl, kronkork och s k mashrumstopper (champagnekork) med agraff och hätta.