Välkommen till vår gårdsbutik

Inför bolagets 100-årsjubileum 2011 öppnades dörrarna till vår alldeles egen gårdsbutik. I gårdsbutiken hittar du vårt breda sortiment av drycker till förmånliga priser men även flera andra godsaker som skorpor, knäckebröd, fudge och choklad från andra lokala företag. Kom in och låt dig inspireras! Gårdsbutiken fungerar också som en knutpunkt för er som kommer på shoppingbesök till oss på Herrljunga Drycker. Välkomna!

Öppettider

Måndag: Stängt

Tisdag: 11.00 – 16.00

Onsdag: 11.00 – 16.00

Torsdag: 11.00 – 17.00

Fredag: 11.00 – 15.00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Fösta maj: STÄNGT
Torsdag 2:a maj
Öppet 11:00 – 14:45

Hitta hit

Adress:
Östergårdsgatan 11
524 33 HERRLJUNGA
SVERIGE


Parkering:
Besöksparkering 
utanför butiken. Vid 
evenemang parkera 
på grusparkeringen
tvärs över gatan. 

Våra evenemang

Varje år ordnar vi ett antal evenemang och helger där vi håller extraöppet.
För att hålla koll på kommande aktiviteter i vår gårdsbutik följ oss på Instagram eller kolla in vår Facebooksida där vi uppdaterar om alla aktuella händelser.

Vi fixar gåvan

Vi skräddarsyr gåvor efter önskemål! Julkorgar, födelsedagskorgar och frökenpresenter. Välj mellan flera olika prisklasser och vi fyller din korg. Vill veta mer? Kontakta oss på gardsbutik@herrljungadrycker.com

Välkommen på shoppingbesök

Är ni en grupp/buss ute och åker och vill stanna till i Gårdsbutiken för lite shopping? Välkomna! När ni kommer med bussen så välkomnas ni in i butiken och bjuds på välkomstdryck. Sedan får ni botanisera bland alla godsaker och provsmaka av oss vald dryck som passar för säsongen som är. Besöket tar lite olika lång tid beroende på hur många ni är. Ring gärna och förboka ert besök om ni är mer än 10 personer. Om ni önskar besöka Gårdsbutiken utöver ordinarie öppettider så slå en signal så kommer vi överens om dag och tid! Givetvis är besöket kostnadsfritt!

Äppelmottagning 2024

Här uppdaterar vi informationen om vår äppelmottagning när säsongen närmar sig.
Tack till alla er som lämnade in äpplen till oss under 2023.

1. Skörda

Äpplena ska vara hårda, saftiga men inte övermogna. Är kärnorna vita är äpplet omoget. Är kärnorna bruna är äpplet moget. Ett omoget äpple är väldigt syrligt med outvecklad sötma.

Det gör inget om äpplet är prickigt, om de är små eller bara allmänt konstiga. Det blir must av dem ändå.

Var observant på kärnröta genom att granska äpplet kring stjälken så att det inte börjat ruttna in mot kärnan.

Du kan blanda olika sorter och lägga dem i en kartong, korg eller papperspåse.

2. Sortera

Vi mustar inte: Äpplen som är maskätna, äpplen från djurhagar, övermogna äpplen, mörkbruna äpplen, äpplen som börjat ruttna

3. Ersättning

För varje kilo sorterade äpplen får du 2,50 kr samlat på ett tillgodokvitto som gäller vid köp av varor i Herrljunga Dryckers gårdsbutik. Tillgodokvittot kan ej lösas in mot kontanter.